fbpx

Ljubavna obmana u Španjolskoj – Elena Armas

Slika romana Ljubavna obmana u Španjolskoj.

Ljubavna obmana u Španjolskoj ljubavni je roman autorice Elene Armas i prvi dio istoimene duologije.

Ljubavna obmana u Španjolskoj je, kao i Igra ljubavi i mržnje i Ljubavna hipoteza debelo u kategoriji varljivo nevinih naslovnica. Nevine korice, crvenim-se-dok-čitam stranice. Barem dio njih. Mali dio. Mama, ako čitaš ovo, radi se o pola paragrafa. Dvije rečenice – plafon. Ne, nema knjige na hrvatskom (Bogu hvala). Nema ni ove stranice. 404 error.

Šalu na stranu, ovo je jedan stvarno dobro napisan klišej od ljubića. Ili ljubić od klišeja, može i tako. Onih kvalitetnih: lažno hodanje, grumpy x sunshine, enemies to lovers. Znala sam da ne čitam ništa kvalitetno, uživala sam i krila se iza svog Kindlea dok sam se pravila da čitam nešto o digitalnom marketingu. Bilo mi je zakon.

Podaci o knjizi The Spanish Love Deception.
Dodatni podaci o knjizi Ljubavna obmana u Španjolskoj.

Ljubavna obmana u Španjolskoj

Catalina Martin inženjerka je u tvrtki koja se bavi konzultingom i očajno joj treba pratnja za sestrino vjenčanje. Pritisnuta pitanjima svoje radoznale obitelji iz Španjolske ususret velikom događaju, Lina slaže. Iz više razloga, od kojih je najbitniji Daniel, njen bivši, mladoženjin brat i kum na vjenčanju. Na kojem je Lina kuma. Od koje svi očekuju da dovede svog dečka iz Amerike, još poznatog kao “slagala sam prije nego što sam promislila.”

Kako to u ljubićima ide, Linin razgovor s njenom prijateljicom Rosie prečuje Aaron Blackford. Kolega, neprijatelj, osoba koju Lina želi ošamariti čim vidi otvaranje njegovih usta i ZVM ovog romana. Zgodni Visoki Mrgud, u predaji ljubavnih romana poznat kao i IzabraniOnaj Za Kojim Se Slini i Postavljač Nerealnih Standarda Za Muškarce. U The Spanish Love Deception nosi lice Aarona, ali znan je i pod drugim imenima: JoshuaIvanAdam i River.

Roman Ljubavna obmana u Španjolskoj na Kindleu.

Naravno, Aaron the Izabrani se ponudi biti Linin dejt za vjenčanje. S obzirom da je njoj poznat samo kao tip kojeg bi ubila da je legalno, Catalina odbije. I nastavi odbijati, sve dok joj na poslu ne utrpaju voditi dan otvorenih vrata za trenutne i potencijalne klijente. Povrh svega što ima za obaviti i iako to nije njen posao. Jer je žensko i trebala bi znati kako se vode eventi.

Iako Aaron ničim ne doprinese na tom sastanku, ovaj štreberasti Clark Kent, kako ga Catalina zove, pomogne. Ostane do kasno uvečer s njom, slažući cijeli program. Još je i nahrani domaćim granola pločicama, što dodatno omekša Linin stav prema njemu.

Do te mjere da sutradan, stjerana u kut od svoje tvrdoglave majke, na opetovana pitanja o svom američkom dečku, kaže Aaronovo ime. I praktički si potpiše tko će je za mjesec dana pratiti do Španjolske.

Ovo nije još jedan obični klišej

Lažem, je. I to loše, jer sam odmah u startu napisala da je Ljubavna obmana u Španjolskoj stvarno dobar klišej. I je. Trebalo je to naglasiti.

Lina je neumjesno tvrdoglava, do te mjere da para živce. Znate onu najgoru vrstu svojeglavosti, onu realističnu? E to. Mi u Dalmaciji za takve kažemo da su mazge (i ne, ne vidimo ironiju). Catalina bi tako, da je Hrvatica, bila Dalmatinka. Već ta tvrdoglavost je klišej jer ženske junakinje u ljubićima često projiciraju svoje unutarnje tovare.

Ipak, iako je magare, Catalina je sretno i veselo magare. Aaron nije sretno magare. Dapače, on je namrgođeni div čije rame je veličine Linine glave. Oštar, strog i uštogljen – točno ono što glavni muški lik u romanu treba biti. Naravno, s mekanim osjećajima koji će njihovo fejk dejtanje pretvoriti u pravo.

“When I finally kiss you, there won’t be any doubt in your mind that it is real.”

Mariana Zapata

Moram reći, Elena Armas je pobijedila sustav. Roman Ljubavna obmana u Španjolskoj užitak je za čitati, cijelo vrijeme si na rubu sjedala jer – hoće-li-neće-li se dogoditi. Bome, dogodi se. U više od dvije rečenice, majkemi.

I ne, nije poanta radnje to što se u jednom trenutku prasnu. Poanta je… A šta da vam kažem, poanta je to što se prasnu, ali stvarno je diskretno izvedeno. (Nije. Ova knjiga me pretvorila u notornu lažljivicu).

Dakle, da sumiramo: Ljubavna obmana u Španjolskoj običan je klišejni ljubić koji nije za mlađe od 16. I neka je. Pravi je užitak za čitati i o tvrdoglavoj Lini i ZVM Aaronu, smiješni su i zabavni. Činjenica da većina situacija u kojima se nalaze nisu ni približno realistične samo je šlag na torti. Trešnja na vrhu je to što je knjiga toliko slatka da te zabole zubi.

Reci da karijesu i pronađi svoj ljubić Ljubavna obmana u Španjolskoj na stranicama knjižare Znanje.

Scroll to Top